Полезни съвети

Полезни съвети за това Как да поддържаме дрехите си
Качественото и редовно почистване е гаранция за удължаване живота на Вашите облекла.
Затова е добре:

1Да уведомите приемчика за силно замърсени, износени, протрити или скъсани места от облеклото, които изискват по-специално внимание при обработка.

2Ако по Вашите дрехи има петна, особено ако са с неясен произход, не се опитвайте да ги отстраните на ръка. Много от тях при контакт с водата се фиксират и след това може и да не е възможно да бъдат почистени. Затова най-напред трябва да се третират по химически начин.

3Не се опитвайте да перете сака, връхни дрехи и др., защото има опасност да се свият или деформират. Изобщо - всичко, което се съмнявате, че може да се повреди с пране (покривки, калъфи, шалтета) - ползвайте химическо чистене.

4Ако имате съмнения относно коректността на производителя и верността на обозначенията за пране и почистване на облеклата - в ателието ни за химическо чистене ще Ви посъветват как да се отнасяте с конкретната дреха. На всяка дреха преди да се обработи се правят необходимите тестове на подгъв или резервно парче от същата материя.

5Почистете зимните дрехи преди да ги приберете за летните месеци. Така по-лесно ще бъдат отстранени замърсяванията по тях, отколкото ако направите това наесен, когато ще ги ползвате отново. Химическата обработка ви гарантира и запазването им от молци.

6Пазете велурените дрехи от вода. Петната не могат да се отстранят.
Например, ако ви навали дъжд.

7Обезцветени дрехи не се почистват.
Резултата не е очаквания от вас.

8Изкуствени кожи не се почистват. Повреждат се и не стават за носене. Само влажна кърпа в домашни условия - решение.

Едно от най-важните неща при закупуването на дрехи е да се проверяват етикетите със знаците на които са показани начините за почистване на определените материи. Ето основните интернационални символи и значенията им:

Ако дрехата е с неясен произход, или с некачествен, то тогава не може да се разчита на знаците за почистване 100%. Има неверни етикети.